Top 3 criterii de alegere a instalațiilor termice potrivite

Te gândești să achiziționezi instalații termice în perioada următoare? Ești indecis în privința modului de alegere a instalațiilor de încălzire potrivite? Dacă te indentifici în descrierea de mai sus, atunci cu siguranță acest articol ți se adresează.

Pentru început, trebuie să ai în vedere faptul că există o diversitate de opțiuni cu ajutorul cărora poți asigura încălzirea corespunzătoare a imobilului pe care îl deții. Prin urmare, poți alege de la clasica centrală termică și până la arzătoare, panouri solare, pompe de căldură, sisteme de încălzire în pardoseală ori generatoare de aer cald.
Descoperă mai jos care sunt cele mai importante criterii de selecție a instalației termice adecvate.

Trei criterii de alegere instalații termice

#1. Tipul imobilului

În funcție de edificiul pe care îl deții, este esențial să iei în considerare cele mai importante aspecte ale acestuia. Astfel că dimensiunea clădirii, numărul de camere / birouri, numărul de etaje, dar și numărul persoanelor care folosesc construcția în cauză sunt definitorii.
Luând în calcul aceste caracteristici, te vei putea bucura de confortul termic mult visat.

#2. Tipul instalației de încălzire și al carburantului

Indiferent că preferi încălzirea cu ajutorul centralei termice, instalațiile prin pardoseală ori panourile solare, puterea termică a sistemului ales este crucială pentru asigurarea necesarului de căldură.
De asemenea, combustibilul sistemului de încălzire ales este și el determinant, întrucât contribuie în mod direct la o factură termică ridicată sau scăzută. În consecință, este necesar să corelezi opțiunile de carburant (lemne, paleți, cărbune, instalații cu sau fără gazeificare, instalații pe gaz petrolier lichefiat ori centrale electrice) cu agentul termic utilizat.

#3. Bugetul

Având în vedere că există o gamă variată de instalații termice, te sfătuim să iei în calcul și resursele financiare de care dispui. Fiecare sistem de încălzire are o diversitate de caracteristici și nu neapărat toate acele aspecte sunt în avantajul tău.

Așa că oricare ar fi dorințele tale, asigură-te că beneficiezi de un raport calitate – preț în favoarea ta.

La final, te invităm să afli care sunt serviciile de instalații termice cu care echipa Break Sistem este pregătită să te ajute oricând.